Guidade skoterturer 

I Lofsdalen finns mycket att upptäcka. Våra guider visa gärna sina smultronställen för dig.

Låt våra guider visa dig fjället

Oavsett om du aldrig suttit på en skoter förut eller om du älskar fart och fläkt är skotersafari något för dig. Våra skickliga och rutinerade guider har stor erfarenhet av skoteråkning i Lofsdalen och tar med er på en tur över Lofsdalsfjällens vita vidder.

Samtliga turer utgår från Skoterhuset och startar med en genomgång av hur skotern fungerar och bör hanteras. Därefter beger vi oss ut på en härlig tur genom Härjedalens vackra landskap. Skoterhjälmar finns att låna och ingår i skoterhyran. 

Familjetur

Vår otroligt populära skotertur för hela familjen. Vi åker en tur runt fjällen i Lofsdalen och om tid finns stannar vi till vid Våffelstugan för att värma oss med en våffla. Denna tur är anpassad för de som vill åka i ett lugnare tempo och/eller som inte kört så mycket motorfordon tidigare.

Turen tar ca 1,5-3h
Turen avgår: 10.30 onsdagar-lördagar

Smak­upplevelsen

Här åker vi kring Lofsdalens fina fjällterräng och njuter av den underbara naturen. Efter skoterturen går vi in på Skoterköket och äter en magisk lunch med råvaror från trakten. En fantastisk plockbricka med rökta och torkade viltkorvar till förrätt och sedan en rejäl varmrätt.

 

Turen tar ca 1,5-3h
Turen avgår: 10:30 tisdagar

 

Lofsdalen 180

En perfekt tur till dig som vill ha en lite längre tur än familjeturen. På denna tur åker vi ett halvt varv runt Lofsdalens yttre ledsystem, i ett normalt tempo och med lite mindre pauser än på övriga turer.

Turen tar ca 1,5-2h
Turen avgår: 14.00 torsdagar-lördagar

Lofsdalen 360

En sportigare tur med fokus på att köra skoter. På denna tur åker vi ett varv runt Lofsdalens yttre ledsystem, i lite högre tempo och med lite mindre pauser än på övriga turer.

Turen tar ca 1,5-2h
Turen avgår: 14.00 torsdagar-lördagar

Månskens­turen

Här åker vi ett varv runt fjället i månens sken. Detta är en kortare tur som är anpassad för de som vill åka i ett lugnare tempo och/eller som inte kört så mycket motorfordon tidigare. Vårt tips är att boka bord på någon av Lofsdalens lokala restauranger efter turen.

Turen tar ca 1,5-2h
Turen avgår: 17.00 torsdagar

privat guide

Skräddarsy din unika skotertur på fjället med en av våra rutinerade guider. Guiden ordnar turen efter era egna önskemål och finns tillgänglig för både lugnare körning samt lössnökörning.

Guiden går att boka halv- & heldag.